Werken op de zorgboerderij

Iedereen helpt, op zijn eigen manier, mee met de dagelijkse werkzaamheden. Het werk bestaat uit meerdere uitdagingen, zoals het poetsen en voeren van de dieren, het onderhouden en verfraaien van het terrein, het schoonmaken van de hokken, het verkopen van spullen en het maken van kapotte spullen. Wij werken veel buiten, maar bij heel slecht weer hoeven wij niet werkeloos binnen te zitten.

Werktijden

De dag begint 8.00 uur en is klaar om 15.00 uur. Elke ochtend en elke middag is er koffiepauze. Rond 12.00 uur gaan we samen eten. Je kan je eigen brood meenemen. Tegen een vergoeding kan je brood op de boerderij krijgen . In de schoolvakanties hebben wij een aangepast programma.

En verder...

Het is belangrijk om in een goede werksfeer ook de mogelijkheden te krijgen om te leren. Daarom organiseert Les Chevaux voor zijn ‘hulp’boeren ook vormings-en ontspanningsactiviteiten. Dan leer je niet alleen hoe je een dier verzorgd, maar ook waarom. Dit alles is mogelijk om het werk nog uitdagender te maken.Ook zijn wij aangesloten bij Landbouw & Zorg Nederland en zijn in het bezit van het certificaat ‘Veilig paardrijden’. Kwaliteit en gezelligheid zijn onze sleutelwoorden.

Huisregels

Net zoals bij iedereen thuis heeft Les Chevaux ook huisregels. Deze krijg je op je eerste werkdag uitgelegd.